Полша отзовава 50 от своите посланици като част от усилията

...
Полша отзовава 50 от своите посланици като част от усилията
Коментари Харесай

Полша отзовава 50 посланици, назначени от предишната власт

Полша отзовава 50 от своите посланици като част от напъните на новото проевропейско държавно управление за възстановяване на дипломатическите задачи в сложен миг, заяви външното министерство в сряда. Всички дипломати бяха назначени от предходната дясна администрация, оповестява АП.

В изказване на министерството не се показва нито един от посланиците, които са отзовани от външния министър Радослав Сикорски . Предишното, евроскептично държавно управление управляваше осем години, до декември. Министерството заяви, че решението е утвърдено от премиера Доналд Туск и че процедурата е почнала.

В изказването не се споделя по кое време отзованите посланици ще бъдат сменени, или дали задгранични командировки ще бъдат съкратени.

Отзоваването на дипломатите обаче може да не получи утвърждението на президента Анджей Дуда, който е обвързван с предходното държавно управление и е сериозен към Туск. Ако Дуда не утвърди, те ще останат като ръководители на задачи.
 Доналд Туск упрекна президента, че пази депутати да не отидат в пандиза
Доналд Туск упрекна президента, че пази депутати да не отидат в пандиза

Очертава се мъчно общуване сред президент и държавно управление

В изказването се споделя, че промяната на пратениците е " нужна " и ще послужи за " по-добро, професионално осъществяване на сложните задания ", пред които е изправена външната политика на Полша.

Туск сподели, че е извънредно значимо да има екип от лоялни пратеници в сложен миг, когато прилежаща Украйна отблъсква пълномащабната война на Русия. Той акцентира, че това " не е възмездие " против неговите прародители.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР