Полша обяви рекордни разходи за модернизиране на националните си въоръжени

...
Полша обяви рекордни разходи за модернизиране на националните си въоръжени
Коментари Харесай

Заплаха за Русия? Полша дава $50 млрд. за армията си

Полша разгласи рекордни разноски за модернизиране на националните си въоръжени сили. Това оповестяват локалните медии.

Сумата на вложенията, които Полша е планувала за армията си, е съвсем Щатски долар 50 милиарда Варшава възнамерява да укрепи Източния фланг на НАТО и да купи многоцелеви изтребители от 5-то потомство.

Финансовите параметри на превъоръжаването на полската войска бяха показани от военния министър Мариуш Блащак на 28 февруари, когато се организира негова среща с висшето управление на въоръжените сили.

Малко по-късно стана известно, че Мариуш Блащак е подписал проектите за превъоръжаването.

Задачата за подсилването на Източния фланг на НАТО ще се извърши със основаването на ново формирование в региона на град Висла. За задачата държавното управление ще пренасочи стратегиите за рационализация на поделението във Висла.

Средствата ще бъдат вложени в 32 нови изтребителя от пето потомство, зенитни системи, подводници и хеликоптери за флота, уточни министърът, откакто подписа Плана за техническа рационализация на армията до 2026 година.

Полша е една от дребното страни-членки на НАТО, чиито военни разноски към този момент са достигнали контрактуваните 2 % от брутния вътрешен артикул. Преди година Варшава подписа контракт с Вашингтон за закупуване на системи " Пейтриът ", а по-рано този месец се контракти и за мобилни ракетни установки.

Военният министър Мариуш Блащак към този момент удостовери, че до 2030 година разноските на Полша за защита ще са 2,5% от Брутният вътрешен продукт на страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР