Полша настоява за увеличаване на американския контингент на своя територия

...
Полша настоява за увеличаване на американския контингент на своя територия
Коментари Харесай

Bild: Войници, изтребители, въртолети — САЩ въоръжават Полша за защита от Путин

Полша упорства за увеличение на американския контингент на своя територия и интензивно закупува оръжие от Съединени американски щати, написа Bild. Варшава има намерение да закупи 32 изтребителя F-35, бойни хеликоптери, както и системи за Противовъздушна отбрана Patriot.

Ръководителят на Белия дом Тръмп също желае да усили броя на бойците там, като ги трансферира от Германия, с която връзките станаха хладни, се споделя в изданието, написа "Ппоглединфо ".

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс и ръководителят на Полша Анджей Дуда участваха в възпоменателните мероприятия, отдадени на 80-годишнината от експлоадирането на Втората международна война, оповестява Bild.

Американският политик представляваше ръководителя на Белия дом Доналд Тръмп, който не можа да пристигна на посещаване заради урагана „ Дориан “.

Но, макар повода за срещата, Пенс и Дуда приказваха основно не за предишното, а за настоящето положение на нещата: Полша упорства за увеличение на американския контингент на своята територия, с цел да се защищити от възможна експанзия от страна на ръководителя на Кремъл Владимир Путин, в случай че е належащо.

За да може Тръмп да поддържа тази концепция, президентът на Полша „ поласка егото му “, като предложи да се назове новата военна база с неговото име.

Варшава е подготвена да поеме всички разноски за построяването на това оборудване. Освен това страната има намерение да закупи американски оръжия, по-специално 32 изтребителя F-35, вертолети и системи за Противовъздушна отбрана Pariot.

Тръмп също има желание да усили броя на бойците в Полша. Той обмисля да ги реалокира там от Германия, с която връзките станаха по-хладни. Американският президент упреква Берлин, че не е извършил отговорностите си към НАТО и не е харчил незадоволително пари за защита. Пенс също напомни това във Варшава, като похвали Полша, че не подценява отговорностите си.

Вицепрезидентът на Съединени американски щати също разкритикува „ Северен поток - 2 “, посредством който Германия непринудено се оказва подвластна от Русия.

Тръмп „ се нахвърли “ върху този план, заплашвайки със наказания. И Дуда като разгорещен съперник на немско-руския газопровод го поддържа в това. „ Отношенията сред Съединените щати и Полша в никакъв случай не са били по-здрави “, акцентира Пенс.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР