Полша извика руския шарже д'афер и поиска обяснение за нарушаването

...
Полша извика руския шарже д'афер и поиска обяснение за нарушаването
Коментари Харесай

Полша извика руския шарже д`афер заради нарушаване на границата ѝ от ракета

П олша извика съветския шарже д'афер и изиска пояснение за нарушаването на въздушното пространство на Полша от ракета , като настоя също за неотложно преустановяване на сходни дейности, заяви в изказване нощес полското външно министерство, представено от Ройтерс.

По данни на генералния щаб на полските въоръжени сили съветска ракета е навлязла във въздушното пространство на натовската страна през вчерашния ден сутринта. Украинските управляващи оповестиха за масирани офанзиви против разнообразни градове в Украйна през миналата нощ.

" В 7:12 ч. локално време откъм границата с Украйна бе открито нарушаване на полското въздушно пространство от обект, който напусна територията на Полша след по-малко от три минути ", заяви генералният щаб в обществената мрежа " Екс ".

" Идентифицираме го като съветска управляема ракета. През цялото време траекторията на ракетата беше следена от радарни системи, както полски, по този начин и съюзнически. Системите за противовъздушна защита бяха в подготвеност ", добави той.

Информационна организация РИА Новости цитира съветския шарже д'афер във Варшава Андрей Ордаш, съгласно който Полша не е предоставила доказателства за нарушение на границата.

" Беше ми връчена нота, в която се съдържаше голословно изказване, че сутринта на 29 декември въздушен обект, избран от полските експерти като съветска управляема ракета, бил нарушил полското въздушно пространство. Не бяха показани никакви доказателства. Искането ми за писмено доказателство за това, което се съдържаше в нотата, беше отхвърлено ", е споделил Ордаш съгласно РИА.

По-рано през вчерашния ден сутринта два полски и два американски изтребителя F-16, както и съюзнически аероплан цистерна, са били вдигнати по паника от бази в Полша поради интензивност на съветски аероплан за дълги разстояние, написа в Х Оперативното командване на полските въоръжени сили.

Полша ще реагира навреме, в случай че сходен случай се повтори, съобщи заместител външният министър Владислав Бартошевски, представен от организация ПАП.

" Казах ясно на съветския шарже д'афер, че повторни сходни опити ще се сблъскат с по-остра реакция от страна на Полша, тъй като това е инспекция за нашата успеваемост и нашия метод към защитата ", означи той и добави: " Ако (ракетата) бе навлязла малко по-дълбоко на полската територия, тя щеше да бъде свалена ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР