Полша има намерение да продължи да обсъжда с Германия въпросът

...
Полша има намерение да продължи да обсъжда с Германия въпросът
Коментари Харесай

Полша продължава да настоява за репарации от Германия

Полша има желание да продължи да разисква с Германия въпросът за репарации за вредите, нанесени на страната по време на Втората международна война. Това съобщи външният министър Яцек Чапутович на конференция с немския си сътрудник Хайко Маас, съобщи БГНЕС.
По думите на Чапутович тематиката ще се разисква след конференцията, която двамата министри дадоха. „ Искам да показва нашата позиция “, съобщи той, припомняйки, че при провежданите по-рано договаряния с някогашния министър на външните работи на германия Зигмар Габриел се били договорили за среща на групи от специалисти.
" В Полша се води полемика, аналитична работа. Имаме чувството за неправда “, сподели Чапутович. „ Ако съпоставим загубите, понесени от Полша по време на Втората международна война и това, което страната получи като репарации, нескрито излиза диспропорционалност. За това е належащо да се приказва “, сподели полският министър.
Темата за репарациите стартира да се разисква в Полша от юли предходната Ярослав Качински съобщи, че страната му в никакъв случай не се е отказвала от обезщетения от страна на Германия. Берлин нееднократно е посочвал, че не вижда учредения за каквито и да било заплащания, защото през 1953 година Полша публично се отхвърли от репарации. Днешните ръководещи във Варшава обаче настояват, че през 1953 година страната им е подписала съглашението под натиска на Съюз на съветските социалистически републики и то се отнасяло до несъществуващите към този момент през днешния ден Германска демократична република и Полска национална република.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР