Полша е уведомила своите съюзници от НАТО достатъно предварително за

...
Полша е уведомила своите съюзници от НАТО достатъно предварително за
Коментари Харесай

Полша обвини в шпионаж и изтегли свой генерал от Еврокорпуса

Полша е уведомила своите съдружници от НАТО " достатъно авансово " за уволнението на командира на Еврокорпуса поради обвинявания в шпионаж и те не са " показали угриженост ", сподели министърът на защитата на Полша Владислав Косиняк-Камиш, представен от Ройтерс.

В сряда Полша в профил генерал-лейтенант Ярослав Громаджински от поста му на командващ Еврокорпуса - европейския боен орган, откакто контраразузнавателната работа на страната стартира следствие на неговото позволение за допуск до класифицирана информация.

" Вчера френският шеф на защитата се срещна с началника на Генералния щаб на полската войска военачалник Веслав Кукула... и сподели, че това е вътрешен въпрос на Полша и ние сме тези, които вземат решения. "

Косиняк-Камиш сподели, че процедурата е поверителна.

Генерал Громаджински е служил като пълководец на Еврокорпуса - взаимна военна група от някои страни от Европейски Съюз и НАТО - от юни 2023 година Той сподели в изказване късно в сряда, че има вяра, че ще бъде оправдан.

" Вярвам, че процедурата по инспекция, стартирана от SKW (Военната работа за контраразузнаване) ще приключи позитивно за мен ", написа той в платформата X.

Министерството на защитата заяви в четвъртък, че новият пълководец на Еврокорпуса ще бъде генерал-лейтенант Пьотр Блазеуш, първи заместник-началник на Генералния щаб на полската войска.
 Полските специфични служби претърсват домовете на някогашни държавни чиновници
Полските специфични служби претърсват домовете на някогашни държавни чиновници

Разследва се нелегално закупуване на шпионски софтуер
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР