Полша е подала жалба в Съда на ЕС срещу реформата

...
Полша е подала жалба в Съда на ЕС срещу реформата
Коментари Харесай

Полша подаде жалба в Съда на ЕС срещу реформата на авторското право

Полша е подала тъжба в Съда на Европейски Съюз против промяната на авторското право, която блокът одобри през април в опит да отбрани европейските създатели. Според Варшава измененията в режима могат да доведат до " превантивна цензура ", осведоми " Ройтерс ".

" Google " (Google) ще би трябвало да заплаща на издателите за фрагментите от вести, които се подават от интернет търсачката, а " Facebook " (Facebook) ще филтрира наличие, предпазено от авторското право, според новите условия. Промените би трябвало да подсигуряват, че креативните браншове в Европейски Съюз ще получават заслужено компенсиране за потреблението на творбите им.

Полша обаче твърди, че промяната е стъпка обратно и условието за филтри може да постави основите на цензура. " Системата може да докара до приемане на разпореждания, които се равняват на превантивна цензура, каквато е неразрешена освен от полската конституция, само че и от Договорите за Европейски Съюз ", уточни полският заместник-министър на външните работи Конрад Шимански. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР