Полша е близо до вземане на решение за затягане на

...
Полша е близо до вземане на решение за затягане на
Коментари Харесай

Свободното движение в Шенген под въпрос

Полша е покрай взимане на решение за стягане на контрола по границата със Словакия, като мярка за прекъсване на потока от имигранти, каза представител на държавното управление, представен в понеделник от Ройтерс.

" Трябва да решим дали да предприемем спомагателни ограничения за отбрана на полско-словашката граница... ние също по този начин проучваме по какъв начин може да наподобява евентуалната посока на имиграция от (италианския остров) Лампедуза ", каза Пьотр Мюлер, цитиран от частната телевизия Polsat News.

" Обмисляме да засилим контрола в този район и да предприемем стъпки за обезопасяване на тези направления.

Словашката опозиционна партия СМЕР-ССД, която води в изследванията преди изборите този месец, призова правителството да стартира гранични инспекции, с цел да спре възходящия поток от мигранти, преминаващи от Унгария към Западна Европа.

Министерството на вътрешните работи заяви предходната седмица, че броят на арестуваните незаконни мигранти е повишен девет пъти по отношение на миналата година, до повече от 27 000 до момента тази година.

Франция също няма да приема мигранти от италианския остров Лампедуза. Това съобщи предходната седмица вътрешният министър Жералд Дарманен.

Думите му бяха във връзка с рекордния брой идващи бежанци на средиземноморския остров.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР