Половината британци подкрепят провеждане на втори референдум за Брекзит, ако

...
Половината британци подкрепят провеждане на втори референдум за Брекзит, ако
Коментари Харесай

Половината британци искат втори референдум при провал на преговорите

Половината британци поддържат осъществяване на втори референдум за Брекзит, в случай че договарянията с Брюксел се провалят, демонстрира ново социологическо изследване на YouGov, представено от " Политико ".

От социологическото проучване, в което са взели участие повече от 10 000 души, излиза наяве, че 50% от интервюираните декларират, че в случай че се провалят договарянията с Брюксел, те избират втори референдум. 25 на 100 пък считат, че Народното събрание би трябвало да вземе решение при положение на сходен сюжет.

Дори и договарянията да не завършат с неуспех, поддръжката за втори референдум остава мощна, защото 45 на 100 поддържат национално допитване, 34% са срещу, а 22% не са сигурни.

63% от лейбъристите поддържат предлагането за втори референдум, а единствено 18 на 100 са срещу. 77% от поддръжниците на лейбъристите също биха подкрепили оставане в Европейски Съюз. Лидерът на партията Джереми Корбин не изключва поддръжка за втори референдум. Лейбъристите могат да бъдат призовани от членовете да трансформират политиката си на годишна конференция в Ливърпул през септември.

Проучването, поискано от организацията Open Britain, демонстрира още, че като цяло 53% от интервюираните желаят оставане в Европейски Съюз, а 47 на 100 са за овакантяване на съюза.

На референдума през 2016 година 52% от британците гласоподаваха за овакантяване на Европейски Съюз. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР