Половете не са това, което бяха – и това важи

...
Половете не са това, което бяха – и това важи
Коментари Харесай

Джендър бендър мода: Мъже с изрязани блузи и още!

Половете не са това, което бяха – и това важи с особена мощ, когато става дума за мода. От мъже с къси блузи до дами в смокинги, ето няколко изненадващи джендър бендър тренда:

Джендър безпристрастен грим

“Не одобрявам момчета с доста грим, избирам нещо по-натурално ” е изречение, което скоро може би ще споделяме. Миналата година Хари Стайлс пусна своя лична марка “джендър неутрална ” козметика (като лак за нокти и декор дьо загар в изчистени опаковки) за да обори мита, че макияжът е предопределен единствено за дами. Разбира се, мъже в грим не е нова концепция (drag кралиците го вършат от десетилетия!, а великият Жан-Пол Голтие имаше линия с мъжки макияж още преди двадесетина години), само че в последно време очевидно става все по-популярна.

Виж още: Раздялата на Сандев и Стела е фалшив? Феновете разконспирираха сякаш „ някогашната “ двойка

Мъжки crop top-ове

През миналите години на мода се завърнаха изрязаните блузи (т. нар. crop top-ове) за мъже – първо на ревютата на дизайнерски къщи като Yves Saint Laurent, а към този момент и в асортимента на всеобщи марки като ASOS. Казваме “завърнаха ”, тъй като трендът в действителност надалеч не е нов, а стартира още през 70-те. Очаквано, доста от почитателите му през десетилетията са екстравагантни артисти като Лени Кравиц и Дейвид Боуи, само че мъжките изрязани блузи напълно не са запазена марка единствено на шоумените: в действителност, самият Силвестър Сталоун носи такава в “Роки ”! 

Power suit за дами

Наскоро възкръсна и power suit модата – тренд, при който дами носят смокинги с наедрял размер и  обичайно “мъжка ” кройка. Когато става дума за дами в костюми, огромна част от заслугата носи Коко Шанел: нейният тоалет най-често включва пола, само че в последвалите десетилетия дамите все по-често стартират да носят панталони. С пика на феминисткото придвижване през 80-те, power suit модата също става по-популярна отвсякога. В днешно време, “мъжки ” костюми носят звезди като Ким Кардашиян, Мегън Маркъл и Блейк Лайвли. 

Виж още: Изневери, кавги, клипчета за възрастни – това са най-големите гафове на Тото от СкандаУ

Мъже на токчета

Повечето от нас гледат на токчетата като на женски аксесоар, само че първоначално те са предопределени единствено за мъже. Точно по този начин: когато за пръв път нашумяват във френския кралски двор през 17-ти век, високите обувки са носени от Крал Луи XIV и почитателите му. Чак десетилетия по-късно дамите благороднички също стартират да ги обуват и по този начин си “присвояват ” тренда. Хм... Чудим се кой е джендър бендърът в този случай?

Изображение: https://www.instagram.com/jamescharles/, https://www.instagram.com/men_on_heels/ 

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР