Положителна тенденция при репатрирането на старите трошки от варненските улици

...
Положителна тенденция при репатрирането на старите трошки от варненските улици
Коментари Харесай

Шефът на ОП Паркинги и синя зона: До една година се надявам да изчистим Варна от трошките

Положителна наклонност при репатрирането на старите трошки от варненските улици регистрира шефът на Оперативна програма " Паркинги и синя зона " към Община Варна Младен Иванов за Varna24.bg .

" Откакто е почнала акцията ни през предходната година и започнахме да лепим стикерите, от 10 автомобила, едвам 3-4 репатрираме ние, останалите са изместени от техните притежатели. Няма да стане бързо да почистим града, само че се надявам в границите на една година това да се случи ", сподели Иванов. 

200 остарели автомобила, които са репатрирани на общинския паркинг и от години стоят там непотърсени, отиват за скрап. Това се постанова, с цел да бъде разчистена зоната за новото попълнение от остарели трошки, които ще бъдат вдигнати от улиците и паркингите на Варна. 

Стана ясно, че тези коли не са били потърсени от притежателите си в законовите периоди и някои от тях стоят там от 2012 година Затова те служебно ще бъдат бракувани.

Припомняме, че от месеци във Варна тече акция по почистване на излезли от приложимост моторно-превозни средства от улици и паркинги във Варна.

Мярката важи за моторни транспортни средства, които не са в придвижване, със остарели регистрационни номера или не са минали механически обзор през последните 2 години. Собствениците им са задължени да ги реалокират в парцели, които са частна благосъстоятелност, или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирана компания.

В противоположен случай, излезлите от приложимост коли ще бъдат наложително премествани с техническо средство вид " паяк " на паркинга в южната промишлена зона под Аспаруховия мост. Там ще могат да останат в период до три месеца. През този интервал притежателите им ще могат да ги приберат откакто платят за репатриране и отговорно бранене. Ако колите не бъдат потърсени, ще бъдат излъчени за разкомплектоване на лицензиран оператор.

Сигнали за излезли от приложимост МПС могат да се подават на [email protected]; [email protected] или на телефон 052/820 921.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР