Положихме огромни усилия, за да изпълним всеки поет ангажимент за

...
Положихме огромни усилия, за да изпълним всеки поет ангажимент за
Коментари Харесай

Борисов събра министри в събота, за да отчетат успехите с новата година

Положихме големи старания, с цел да осъществим всеки стихотворец ангажимент за повишение на приходите, даже в изискванията на пандемия. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов при започване на днешното работно заседание, което министър председателят свика с членове на държавното управление. От 1 януари, а минималната пенсия за застрахователен стаж и възраст към този момент е 300 лева, за което са обезпечени 474 млн. лева

От юли всички пенсии ще се осъвременят с 5%. Продължава и поддръжката за бизнеса. Борисов означи още, че от началото на актуалната година възнаграждението за на час, а минималното обезщетение за, откакто през октомври беше увеличено от 9 лева Също по този начин до 30 юни хората, пропуснали периода, могат да трансферират парите от " вторите " пенсии от повсеместен фонд в Национален осигурителен институт, в случай че сметнат, че по този начин ще е по-изгодно за тях.

Премиерът уточни, че през актуалната година екипите на патронажната грижа в 226 общини и 18 столични региона ще продължат да доставят храни и медикаменти и да оказват помощ за осъществяване на някои административни услуги. 50 000 възрастни и хора с ниски приходи ще получават топъл обяд. Над 3 000 души ще могат да се хранят в публичните трапезарии в страната, а към 300 000 ще получат пакети с храни от първа нужда. Продължава за 2,1 млн. пенсионери, а през април 392 000 пенсионери с пенсии от 300,01 лева до 369 лева ще получат еднократна добавка от 120 лева за храна. Продължават и всички типове обществена поддръжка за хората с увреждания и се усилват заплатите на персоналните асистенти. Размерът на помощта за отопление още веднъж ще е към 500 лева за целия зимен сезон.
 Минималната заплата към този момент е 650 лева, минималната пенсия - 300 лева
Минималната заплата към този момент е 650 лева, минималната пенсия - 300 лева

Дневното обезщетение за безработица става най-малко 12 лв.

През новата 2021 година всички фамилии със записани в Осигурени са и 73 млн. лева за поддръжка на фамилиите с деца до 14г., които учат от разстояние. Семействата ще имат право на детски надбавки или на данъчни облекчения според от приходите, а нискодоходните ще имат право и на двете. Увеличава се размерът на данъчното облекчение за деца върху сумата от годишната данъчна основа на родителите.

От 1 януари усилваме изплащането на компенсацията и то ще бъде 75 % от брутното трудово заплащане. Правим всичко допустимо да правим ритмично заплащания, които досега са съвсем 11 млн. лева, имаме общо към 50 млн. лева по тази мярка, съобщи в границите на работното заседание министърът на труда и обществената политика Деница Сачева. Министър Сачева добави, че сега е отворена и схемата за патронажна грижа и общините могат да аплайват. През актуалната година продължава да работи мярката за опазване на заетостта 60/40, за което са планувани 600 млн. лева С 40 млн. лева до края на март продължава и мярката 80/20 за секторите " Туризъм ", " Хотелиерство и ресторантьорство " и " Транспорт ". До 31 март служащите от затворените бизнеси ще могат да получават обезщетения в размер на 75% от осигурителния си приход.

Министър Лъчезар Борисов рапортува, че по линия на Министерството на стопанската система страната е помогнала на българския бизнес с над 500 милиона лв. от началото на пандемията. " Очакваме съществено ускорение на този развой през идващите месеци, като се надяваме тази сума да бъде удвоена ", заяви той. Министърът на стопанска система съобщи, че към този момент 2538 компании са подали заявки за присъединяване в програмата, по която министерството работи дружно с Национална агенция за приходите. Очаква се скоро Европейската комисия да нотифицира схемата, с цел да може тя да проработи. През този месец ще разгледаме и 3354 заявки по програмата за помощ на микро и дребни предприятия. Вече сме подписали 147 контракта на стойност 65,6 милиона лв., с която подкрепяме вложения по процедурата за индустриален потенциал на междинните предприятия.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов подчертава върху нарастването на приходите в бранш сигурност. " За четвърта поредна година приходите на чиновниците в бранш сигурност бяха увеличени - както на военнослужещите, по този начин и на служителите на реда. Четири следващи години с по 10%.
 Получаваме още 20 000 ваксини на 4 януари
Получаваме още 20 000 ваксини на 4 януари

До четвъртото тримесечие ще имаме набор от няколко ваксини съгласно Ангел Кунчев

По отношение на имунизацията министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов рапортува, че към този момент се основава организация за пускане и на втората фаза с идването в страната на новите доставки ваксини. Подготвя се имунизацията на 15 000 души в домовете за остарели хора и към 11 000 души личен състав, като общините към този момент събират описите със единодушие. Министърът на опазването на здравето рапортува също по този начин, че все още обстановката в страната се усъвършенства и има изразителен резултат от противоепидемичните ограничения, а 14-дневната заболеваемост е 180 на 100 000 души. Излекуваните са трайно повече от новозаболелите. От своя страна министър председателят Бойко Борисов изрази убеденост, че в случай че продължава да се следи деликатно обстановката и се реагира гъвкаво, страната ни ще преодолее пандемията и ще стане ясно, че България е съумяла да ръководи най-добре рецесията, засегнала целия свят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР