Положих началото на нормализацията на отношенията ни с Русия, които

...
Положих началото на нормализацията на отношенията ни с Русия, които
Коментари Харесай

Радев: Ще изведем българо-руските отношения от Ледената епоха, в която ги заварих

Положих началото на нормализацията на връзките ни с Русия, които са от стратегичско значение. Вярвам, че можем да изведем българо-руските връзки от Ледената ера, в която ги заварих, подчертава президентът. Сектор " Сигурност " е в сериозно положение, съобщи президентът Румен Радев, който се регистрира за първата година от мандата си дружно с вицепрезидента Илияна Йотова. Нито нови, нито остарели изтребители, установи с неодобрение той.

Всяко неуважение в областта на защита рискува да ни остави отвън интеграционните процеси, акцентира той. Суверенитетът и сигурността на България не са даденост, а непрекъснато изпитание, съобщи още Радев.

Често прокламираната непоклатимост звучи като церемониален марш на място, прозря Радев, като преди този момент очерта недоброто икономическо положение и неналичието на вложения в страната.

Приетият антикорупционен закон е слаб, отсече още президентът, като по този начин стимулира за какво е наложил несъгласие върху него.
По думите му с приемането му ръководещите са изпълнили уговорката си към европейските сътрудници, само че не и към жителите, които, видно е, ще водят сами битката с корупцията. Президентът акцентира, че е наложил 5 пъти несъгласие в отбрана на правата на жителите и благодари на Народното събрание, че се е съобразил с бележките му за медикаментите.

Парламентарната република атрофира. На третото десетилетие от измененията е под въпрос едно фундаментално право - свободата на словото, изведе друга своя паника президентът.

Нужно е да преодолеем моралната рецесия в обществото, всички имаме своята дан и никой няма да го стори вместо нас, моли Радев.
Президентът стартира доклада си с похвали към служебния кабинет на Огнян Герджиков, който приключил чудесно работата си и провел изрядно изборите.

В плътно движение президентът заключи и работата си в областта на външната политика, като изброи 22 визити зад граница. Не пропусна да благодари на вицето си Йотова за дейната активност измежду българите в чужбина. Изтъкна, че двамата са работили дейно и в екип, като за първи път са посочили, че това е допустимо на " Дондуков " 2.

Радев не подмина и тематиката за връзките с Русия, като този път ги сложи в светлината на 140-та годишнина от освобождението ни от османско робство.

Положих началото на нормализацията на връзките ни с Русия, които са от стратегичско значение. Вярвам, че можем да изведем българо-руските връзки от Ледената ера, в която ги заварих, подчертава президентът.

След доклада Радев даде поръчка и върху какво ще се концентрира през втората година от мандата си - върху отбраната на демократичните права на жителите, свободата на словото, а във външнополитически проект - върху засилена интензивност на Балканите.
Президентът посочи, че е належащо да се засилват връзките ни в Северна Африка и в Азия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР