Положението в Еквадор изглежда все по-тревожно заради случващото се в

...
Положението в Еквадор изглежда все по-тревожно заради случващото се в
Коментари Харесай

Извънредно положение на архипелага Галапагос

Положението в Еквадор наподобява все по-тревожно поради протичащото се в архипелага Галапагос след разлива на гориво.

Вече са задействани протоколи за незабавни случаи, с цел да се овладее въздействието върху околната среда, откакто баржа, пренасяща 600 галона дизелово гориво, потъна.

Архипелагът Галапагос, част от Световното завещание на ЮНЕСКО, е дом на една от най-крехките екосистеми на планетата.



"Забелязан е разлив на гориво и екипажът на шлепа е скочил в морето, с цел да избави живота си”, оповестиха службите за сигурност.

Произшествието е станало в пристанище на остров Сан Кристобал, най-източният остров от архипелага, когато кран се е срутил, до момента в който товарел резервоар върху шлепа. Падащият резервоар дестабилизирал кораба, след което той е потопен.

Военни и природозащитници са сложили ограничаващи бариери, с цел да понижат заплахата за околната среда от потъването на баржата, беше оповестено в профила в обществената мрежа Туитър на Националният парк Галапагос.


Министърът на околната среда Раул Ледесма също написа, че държавното управление е подхванало „ незабавни действия” за понижаване на риска за околната среда.

Той също по този начин подреди „ да бъдат подхванати нужните ограничения за изключителни обстановки за превъзмогване на това злополучно събитие “.

Островите Галапагос, ситуирани на 1000 километра източно от континентален Еквадор, помогнаха на британския натуралист Чарлз Дарвин да развие теорията за еволюцията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР