Положението след наводненията в Гърция все още е критично. Най-засегнати

...
Положението след наводненията в Гърция все още е критично. Най-засегнати
Коментари Харесай

От нашия пратеник в Гърция: ​Постепенно се нормализира ситуацията в Мандра

Положението след наводненията в Гърция към момента е сериозно. Най-засегнати са регионите Мандра, Неа Перамос, и Мерага. Специалният ни делегат Ирина Николова е в региона.

Постепенно се възстановява обстановката в Мандра. Хората се надяват, че ще бъдат взети превантивни ограничения. Според тях причина е огромен пожар в планините над Мандра преди година, където не са подхванати допри ограничения и това е довело до излизане на реките. Според друга част от хората в Мандра, при разширението на града не е премислено добре построяването на постройките.

През целия ден жителите на Мандра се опитваха да почистят и възвръщат домовете си след опустошителната стихия. Много от тях споделят, че са останали без нищо, нямат даже облекла. Джон Лефтеруо описа, че единствено за няколко минути водата изцяло е унищожила пекарната му. Сега остава без работа и дом. Казва, че ще са му нужни 200 000 евро, с цел да отвори отново пекарната си.
Джон Лефтеруо: Никой не идва тук от държавното управление. Сега чистим къщата, тъй като всичко вътре е разрушено.
Хората в града описват, че гледката е като след война - разрушени къщи, пътища и тоново тиня. Мелетиос Скорнас живее при родственици в непосредствен град, през днешния ден още веднъж се е върнал в Мандра.
Мелетиос Скорнас: Искам да вляза в къщата още веднъж и да стартира да експортирам нещата от къщата на открито. Къщата ще бъде празна след няколко дни, тъй като всичко вътре е разрушено. Водата доближаваше съвсем два метра.
На доста места в града продължава да няма електричество и вода.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР