Полковникът от руските въоръжени сили Азатбек Омурбеков стана известен с

...
Полковникът от руските въоръжени сили Азатбек Омурбеков стана известен с
Коментари Харесай

„Касапина от Буча“ командвал убийствата на цивилни

Полковникът от съветските въоръжени сили Азатбек Омурбеков стана прочут с прозвището „ Касапина от Буча “. Той е пълководец на 64-а мотопехотна бригада на армията. Според украинска група, която следи съветските военни и спецслужби, той е виновен за клането на цивилни в Буча, написа английският в. „ Таймс “.

Смята се, че Омурбеков е на към 40 години. На редките негови фотоси, които се популяризират в обществените мрежи, той е с униформа, шапка и две звезди на пагоните на раменете, които бележат чина му.



На една от фотографиите Омурбеков е сниман дружно със духовник от Руската православна черква. Според медиите фотографията е направена през ноември 2021 година, когато той е получил благословия от църковния чиновник.

Според формалните данни за службата му в армията Омурбеков е награден за изключителни заслуги през 2014 година от заместник-министъра на защитата Дмитрий Булгаков.

Според украинците точно Омурбеков е виновен за убийствата на цивилни в Буча, защото той е бил отпред на частта, взела участие в завладяването на града. Според съветското министерство на защитата той и неговата 64-а мотопехотна бригада към този момент са напуснали Украйна и се намират в Беларус. Украинското разузнаване твърди, че е допустимо Омурбеков да се върне на фронтовата линия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР