Полицията започна обиски в офиса на Испанска футболна федерация, както

...
Полицията започна обиски в офиса на Испанска футболна федерация, както
Коментари Харесай

Нови неприятности за Рубиалес, полиция нахлу в дома му

Полицията стартира обиски в офиса на Испанска футболна федерация, както и в дома на някогашния президент на централата Луис Рубиалес. Вече има няколко ареста, само че няма информация кои тъкмо хора са арестувани. Изземват се документи по отношение на контракта на федерацията със Саудитска Арабия по отношение на преместването на шампионата за Суперкупата на Испания в страната от Близкия изток.

Акцията е под наблюдението на съда в мадридското предградие Махадаонда.

Въпросният контракт беше подписан на 11 септември 2019 година. Според него шампионатът за Суперкупата ще се играе в Саудитска Арабия до 2026 година. Федерацията получи еднократно бонус от 40 млн. евро за самото съглашение, а други 240 млн. се планува през годините да бъдат разпределени сред централата, клубовете участници и посредническата организация " Космос ", която е благосъстоятелност на някогашния национал на Испания Жерард Пике. Знае се, че комисионата на " Космос " е 24 млн.

Споразумението беше подписано по време на мандата на Рубиалес, който преди няколко месеца се оттегли заради абсурда с Джени Ермосо.
 ФИФА отхвърли жалбата на Рубиалес
ФИФА отхвърли жалбата на Рубиалес

Наказанието му от три година остава

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР