Полицията задържа петима бракониери, ловили таралежи край кърджалийското село Минзухар,

...
Полицията задържа петима бракониери, ловили таралежи край кърджалийското село Минзухар,
Коментари Харесай

Спипаха петима бракониери, ловили таралежи за ядене


Полицията задържа петима бракониери, ловили таралежи край кърджалийското село Минзухар, с цел да ги сготвят и изядат, оповестиха за Българска телеграфна агенция от Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково. Глоба до 5000 лв. заплашва мъжете, у които при инспекцията са открити 12 живи таралежа. Пред органите на реда и специалист от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Хасково те са признали, че ловят таралежите, с цел да се хранят с тях.

На поданици на с. Минзухар е направило усещане, че в понеделник вечерта непознати лица обикалят региона. Хората се обадили на полицията и патрул от локалния полицейски сектор в Черноочене спрял автомобил за инспекция с петима мъже – двама от старозагорското село Бъдеще, двама от димитровградското Ябълково и един от хасковското Клокотница. При огледа е открито, че лицата транспортират 12 таралежа в зелена брезентова торба. При разпита им е открито, че ловят таралежи благодарение на подготвено куче. 

На петимата са формирани актове по Закона за биологичното многообразие. Санкцията за физически лица е от 100 до 5000 лв.. Таралежите са пуснати от чиновниците на Министерство на вътрешните работи в естествената им среда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР