Полицията задържа още над 2000 души на антивоенни протести, проведени

...
Полицията задържа още над 2000 души на антивоенни протести, проведени
Коментари Харесай

Повече от 2000 задържани на антивоенни протести в Русия

Полицията задържа още над 2000 души на антивоенни митинги, извършени в 48 града в цяла Русия в неделя. Това са съобщили от група за наблюдаване на митинга, представени от " Ройтерс ".

Повече от 5500 души към този момент са били арестувани общо на разнообразни антивоенни митинги от началото на нашествието от четвъртък насам, съгласно OVD-Info, който документира репресии против съветската съпротива от години.

В столицата Москва полицията за вълнения постоянно превъзхождаше протестиращите, някои от които носеха ръкописни плакати с мирни знаци и антивоенни лозунги на съветски и украински. Някои носеха маски с надпис " Достатъчно " начело.

Репортер на самостоятелния ефирен канал " Дожд " беше задържан по време на митингите, макар че сподели акредитацията си в полицията и носеше жилетка за пресата.
 Повече от 1700 арестувани на антивоенни митинги в Русия
Повече от 1700 арестувани на антивоенни митинги в Русия

Протестиращи излязоха на улиците в 53 града, с цел да осъдят нашествието в Украйна

Пред първокласния повсеместен магазин Гостини двор в центъра на Санкт Петербург стотици антивоенни протестиращи застанаха дружно, връзвайки се и скандирайки.

Протестите в неделя съответстваха със седмата годишнина от убийството на опозиционния политик Борис Немцов.

В Москва част от арестите са осъществени в спонтанен мемориал тъкмо пред Кремъл на мястото, където е убит Немцов, сподели очевидец на Ройтерс. " Не на войната! " — извика един от стачкуващите, до момента в който го отвличаха от полицията.
 Москва не не помни Немцов
Москва не не помни Немцов

Хиляди уважиха убития съветски политик

Немцов беше изтъкнат критик на президента Владимир Путин, анексирането на Крим от Русия през 2014 година и поддръжката на Москва за проруските сепаратисти в Украйна, което в последна сметка докара до това, макар че войските му се бият в необятна Украйна.

Западните съдружници на Украйна постановиха невиждани наказания в отговор на нахлуването на Русия по суша, море и въздух.

Путин подреди на военното си командване да приведе нуклеарните въоръжени сили в нараснала подготвеност в неделя, защото украинските бойци, защитаващи град Харков, обявиха, че са отбили офанзива посредством навлизане на съветски войски.
 Путин разпореди спецрежим на нуклеарните сили
Путин разпореди спецрежим на нуклеарните сили

Преди броени дни завършиха учения на стратегическия боеприпас на Русия

Десетки хиляди хора в цяла Европа стачкуваха в неделя против съветската инвазия, а 100 000 души стачкуваха в символ на взаимност с Украйна в Берлин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР