Полицията все още няма заподозрени за палежа на крана, който

...
Полицията все още няма заподозрени за палежа на крана, който
Коментари Харесай

Все още няма заподозрян за палежа на крана при НДК

Полицията към момента няма обвинени за палежа на крана, който от предходната седмица демонтираше елементи от паметника при НДК.

" Работим по версията охранителят на крана, демонтирал паметника " 1300 години България ", да е съпричастен към запалването му ", сподели шефът на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) Ивайло Иванов, представен от организация " Фокус ". Той изясни, че сега тече инспекция на пазача – мъж на 42 години, като той към момента е обсъждан в качеството на очевидец. " Все още нямаме обвинени по случая ", добави Иванов.

Другите версии са за вандализъм или че палежът е обвързван с някои от протестиращите против демонтажа на паметника. Днес проверяващите направиха още един оглед на крана.

" Бяха конфискувани камерите от общинска полиция (при първичния оглед – бел.ред.) и на тях не можахме да установим мятането на така наречен коктейл " Молотов ". Това наложи осъществяване на още един оглед през днешния ден, с цел да може да изясним повода на запалването ", сподели шефът на Столична дирекция на вътрешните работи. Отхвърля се версията кранът да е разпален с бутилка, хвърлена оттатък загражденията. Иванов изясни, че се клони към версия, че кранът е полят вътре с нещо и причинителят е бил вътре зад загражденията. Според него причинителят е работил професионално, само че не и охранителят, защото очевидци са подали сигнал на тел. 112 за запалването на крана преди пазача.

Кранът, който демонтира паметника " 1300 години България ", бе запален през нощта против неделя (9 юли). Той е изцяло погубен, поради което работата по премахването на монумента ще се отсрочи със седмица.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР