Полицията в Зимбабве обяви за ареста на лидера на страховит

...
Полицията в Зимбабве обяви за ареста на лидера на страховит
Коментари Харесай

Арестуваха лидер на страховит култ в Зимбабве. Седем гроба на бебета са открити в имението му

" Полицията в Зимбабве разгласи за ареста на водача на застрашителен фетиш ", написа английският в. " Дейли мейл ".

" При специлазирина интервенция в имението на Ишмаел Чокуронгеруа (на 56 години), на към 30 километра източно от столицата на страната Хараре, бяха открити седем гроба на бебета ", добави медията.

" Освен по този начин нареченият оракул Ишмаел бяха задържани още седем души. В имението на пророка са живеели към 1000 души, в това число и над 250 деца. 246 от 251-те малолетни и малолетни лица са нямали никакви документи за идентичност. Те са били принуждавани да правят тежък физически труд. Експлоатацията е била дефинирана като образуване и затвърждаване на трудови привички ", уточни още изданието.

" Около 3 милиона души от почти 15-милионното население на южноафриканската страна изповядват култове, представляваща комбинация сред християнство и локални вярвания ", добави вестникът.

" Лидерите на част от тези култове принуждават почитателите си да не пращат своите деца на учебно заведение и да не се подлагат на професионална здравна помощ, а да се лекуват с пост, молитва и други " средства ", написа още " Дейли мейл ".

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР