Полицията в западния френски регион Бретан задържа 13-годишно момче, заподозряно

...
Полицията в западния френски регион Бретан задържа 13-годишно момче, заподозряно
Коментари Харесай

Задържаха 13-годишен за стотици фалшиви бомбени заплахи във Франция

Полицията в западния френски район Бретан задържа 13-годишно момче, обвинено за стотици подправени бомбени закани в последните месеци.
В четвъртък е почнало следствие, което има за цел да обясни каква е връзката на младежа със серия от минимум 380 подправени сигнала, излиза наяве от изказване на прокуратурата в Рен, представена от в. " Паризиен ". Предполага се, че момчето е подавало сигнали за бомба в обекти из цялата страна, в това число летища, съдилища и университети.
Тийнейджърът признал, че е направил всичко това " като игра " и нямал политически или набожен претекст. Според локални медии 13-годишният страда от разстройство на личността и  спрямо него към този момент е била взимана едногодишна възпитателна мярка.
Серията от подправени сигнали за бомби сътвори съществени проблеми във Франция през есента. Сигналите започнаха след смъртоносна офанзива през октомври, при която млад ислямист умъртви преподавател, и след началото на войната в Газа. Сигналите сковаха работата на летища, от време на време - за дни наред. Такива сигнали постоянно бяха подавани и за Версайския замък.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР