Полицията в Южна Корея съобщи днес, че разследва голяма млечна

...
Полицията в Южна Корея съобщи днес, че разследва голяма млечна
Коментари Харесай

Скандал с кисело мляко, което удря ковид

Полицията в Южна Корея заяви през днешния ден, че проверява огромна млечна компания по отношение на оспорваното изказване, че един от нейните артикули е сполучлив в предотвратяването на коронавирусна зараза, съобщи Йонхап, представена от Българска телеграфна агенция.

Неотдавна министерството на храните и сигурността на медикаментите подаде тъжба против " Намян деъри продуктс " (Namyang Dairy Products Co.) за хипотетично преувеличаване на резултата от лабораторни проучвания върху антивирусния резултат на нейното кисело мляко " Булгарис " (Bulgaris).

По време на симпозиум на 13 април ръководителят на научните проучвания на " Намян " оповестил, че опит на теоретичен екип от местнен лицей е посочил, че  " Булгарис " е доста ефикасно в потискането на грип и коронавирусни разновидности.

Съобщението внезапно усили продажбите на питиета от кисело мляко и цените на акциите на компанията, напомня Йонхап.

Изследователите обаче към момента не са провели проби върху животни и клинични изследвания.

Министерството упреква " Намян ", че нарушава закона за етикетирането и рекламирането на храните, като твърди, че сякаш всичките седем продукта с етикет " Булгарис " са ефикасни в потискането на вирусите, макар лабораторният тест да включва единствено един от тях.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР