Полицията в Шумен разкри наркооранжерия в четири фургона, скрити в

...
Полицията в Шумен разкри наркооранжерия в четири фургона, скрити в
Коментари Харесай

Разкриха наркооранжерия, скрита във фургони в шуменското село Златна нива

Полицията в Шумен разкри наркооранжерия в четири фургона, скрити в остарялата мелница на шуменското село Златна равнища.

Тя е благосъстоятелност на 35-годишен варненец, който в средата на годината купил парцела и почнал противозаконната активност. Арестувани и с повдигнати обвинявания за произвеждане и разпространяване на наркотични субстанции са трима мъже и две дами от София, Ловеч, софийското село Бистрица и Варна.



Действията на полицията почнали в средата на септември след информация от поданици на Златна равнища, че в селото постоянно идват непознати хора с непознати коли. Криминалистите почнали да следят остарялата мелница и открили, че в четири хладилни фургона се отглежда марихуана.

Намереното при обиска количество по пазарна стойност е за 65 000 лв.. В приспособените за тази цел фургони имало над 1200 растения в напредък и 10 кг подготвена продукция. Открити са и три електрогенератора.



Наркооранжерията е оборудвана с съвременна техника, а за стимулиране на растежа на растенията са употребявани препарати.

" Те са добре оборудвани, с климатични съоръжения, с апаратура за надзор на въздуха, мокрота, температура. Имат също по този начин и поливна апаратура. Вътре са открити над 600 саксии, засадени с растения. И в помещението директно до ремаркета е построено помещение за изсушаване на продукцията ", сподели Георги Гендов, шеф на ОДМВР - Шумен.





Автор: Здравка Русева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР