Полицията в Северна Ирландия извърши значителен брой арести и иззе

...
Полицията в Северна Ирландия извърши значителен брой арести и иззе
Коментари Харесай

Великобритания с най-голямата акция в историята си срещу организираната престъпност

Полицията в Северна Ирландия извърши " забележителен " брой арести и иззе стотици хиляди паунди при огромна акция във Англия против проведената престъпност, оповестява английският вестник " Телеграф ", представен от БГНЕС.
Тя идва откакто Националната организация за престъпност (NCA) съобщи, че е разрушила строго секретна информационна система, употребена от нарушителите за търговия с опиати и оръжия.
Извършени са повече от 20 обиска.
64-годишен мъж е задържан в Северна Ирландия в четвъртък сутринта за редица закононарушения като владеене на нелегално имущество, владеене и трафик на опиати и други
Операцията е била ориентирана към проведени незаконни групи, опериращи благодарение на криптирана технология, с цел да избегнат закона.
В рамките на интервенцията са повдигнати обвинявания на още петима души, четирима от които са арестувани, а един е освободен под гаранция. Те групово се изправят пред 44 обвинявания, вариращи от интрига за осъществяване на ликвидиране, владеене на обилни количества незаконно имущество, владеене и трафик на опиати.
Като част от интервенцията са конфискувани 15 телефона " Encro " - шифровани по поръчка устройства, за които се счита, че са извънредно сигурни - дружно с над 360 000 паунда в брой. Иззети са и обвинените опиати от клас А и В, в това число 2,5 кг канабис и кокаин. Конфискувани са и три автомобила с висока стойност и многочислени документи, преносими компютри и редица бижута и дизайнерски чанти.
Главният детектив Фрийбърн сподели: " Това е най-голямата и най-значима полицейска интервенция, провеждана в миналото в Обединеното кралство в битката против проведените незаконни групи. Тя се концентрира върху приложимост на криптирана връзка, наречена устройства Encro, с която обособени членове на незаконните групи координират противозаконната си активност ".
Крейг Нейлър, заместник-директор по следствията за Северна Ирландия, Шотландия и Северна Англия, съобщи, че интервенцията е невиждана в Северна Ирландия и Европа. " Това е най-голямата и най-значима координирана активност против тежката проведена престъпност, предопределена да й аргументи обилни вреди ", сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР