Полицията в Сърбия, както и много други служби, все още

...
Полицията в Сърбия, както и много други служби, все още
Коментари Харесай

Издирват изчезнало момиченце СНИМКА

Полицията в Сърбия, както и доста други служби, към момента търсят изчезналата двегодишна Данка Илич, като за първи път в Сърбия беше задействана системата " Amber Alert “ или " Намери ме “, оповестяват сръбските медии.

Илич изчезна във вторник следобяд от вкъщи си в Банско Поле край източния сръбски град Бор. От Министерството на вътрешните работи на Сърбия прецизираха, че момичето е с кестенява коса, кафяви очи и е високо към 85 сантиметра. В момента на изгубването е била облечена с виолетов панталон, маслиненозелено яке и черни маратонки. Издирването продължи цяла нощ, като с изключение на полиция и пожарникари помощ предложиха и жители. Новината за изгубването й бързо се популяризира в обществените мрежи, а в издирването на дребната Данка с изключение на войска и полиция се включиха и кучета търсачи.

 
" Това е крайградско населено място, което има доста сложен терен. Има гори и потоци. Нашата дребна съгражданка е изчезнала в самия завършек на селището “, съобщи кметът на Бор Александър Миликич. Това, което тормози полицията и другите служби, са метеорологичните условия, които не са удобни за спасителите и всички участници в издирването на дребната Данка. Заледено е, от един часа след среднощ вали пороен дъжд, написа Българска телеграфна агенция.

В Сърбия за първи път започва системата „ Намери ме “, която е предопределена за незабавно публично известяван при положение на изгубване на малолетно лице, което ще разреши бързото разпространяване на информация до всички жители посредством субекти, виновни за информирането на обществеността, когато полицията реши, че публикуването на тази информация би асъдействало за намирането на дете.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР