Полицията в Разград извършва проверки на всички лица, които са

...
Полицията в Разград извършва проверки на всички лица, които са
Коментари Харесай

Полицията в Разград проверява всички лица, които са под карантина

Полицията в Разград прави инспекции на всички лица, които са сложени под карантина. Това сподели шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Ивайло Йовчев на съвещание на Областния спешен щаб за битка с ковид.

Той посочи, че по отношение на един човек е формирано досъдебно произвеждане за неспазване на наложените ограничения. Според данните той е напуснал страната. Мъжът ще бъде измамен под наказателна отговорност, уточни старши комисар Йовчев. Той акцентира, че полицията стартира и инспекции срещу спекулата в комерсиалните обекти на територията на региона.

Иван Гешев изиска съвсем военно състояние у нас

В района няма регистрирани съмнителни или доказани случаи на ковид, осведоми шефът на дирекция "Надзор на заразните заболявания " в Регионалната здравна ревизия доктор Рени Кирякова. Под домашна карантина от Разград и региона са сложени 14 индивида, като четирима от тях са от регионалния център. Днес в здравното ведемство е обявено за още две лица, завърнали се от Италия, уточни доктор Кирякова и посочи, че с разширението на листата с рискови страни, се чака броят на хората под карантина да се усили.

Зам.директорът на РЗИ доктор Анатолий Стойнов съобщи, че по линия на БЧК идват 1700 чифта защитни очила и 800 защитни маски, които ще бъдат разпределени сред трите лечебни заведения в региона, Спешна помощ и общопрактикуващите лекари.
Членовете на Областния щаб гласоподаваха да се насочи искане към Агенцията по сигурност на храните за даване на дезинфектиращ препарат за потребностите на институциите и общините в областтта.



Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР