Полицията в Париж съобщи, че днес е извършила 37 ареста

...
Полицията в Париж съобщи, че днес е извършила 37 ареста
Коментари Харесай

Центърът на бурните протести се премести в Марсилия

Полицията в Париж заяви, че през днешния ден е направила 37 ареста на хора, хванати да „ носят оръжие “. Това оповестиха френски медии. Полицейската централа в столицата заяви, че арестите са осъществени след 375 обиска. Районът на Париж спря всички рейсове и трамваи след 21:00 ч. локално време за втора поредна нощ.

Собствениците на предприятия по емблематичната улица „ Шанз-Елизе “ пък са били видяни да заграждат пространствата си за да предпазят магазините от участниците в безредиците.

Тежки конфликти избухнаха сред полицията и стачкуващи в южния град Марсилия. На фрагменти в обществените мрежи се вижда по какъв начин полицията хвърля сълзотворен газ.

В Лил бяха ситуирани специфични полицейски сили, а френският министър на вътрешните работи съобщи, че довечера още веднъж по улиците ще има 45 000 служители на реда – толкоз, колкото и нощес.

Според локалните медии в градовете на Франция са задържани към 121 души, което е доста по-малко от последните две нощи.

Френският министър-председател Елизабет Борн взе участие в среща, отдадена на националната политика, и посети полицейското ръководство в Париж.

В Марсилия Министерството на вътрешните работи заяви на френските медии, че към този момент са задържани към 43 души. Градът е сцена на интензивни конфликти сред стачкуващи и полиция.

Представители на управляващите оповестиха на локалните медии, че в град Лион са задържани 21 души.

В Париж, където са задържани 37 души, се следи засилено полицейско наличие по емблематичната улица „ Шанз-Елизе “.

В петък са били задържани общо над 1300 души, а през нощта от четвъртък против петък – над 900 души.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР