Полицията в Кюстендил арестува 50-годишен мъж, който започнал да руши

...
Полицията в Кюстендил арестува 50-годишен мъж, който започнал да руши
Коментари Харесай

Военен получи странна фобия след мисия в чужбина и започна да руши джамия в Кюстендил

Полицията в Кюстендил арестува 50-годишен мъж, който почнал да разрушава джамията „ Фатих Мехмед “ на основната улица „ Цар Освободител “, която е монумент на културата. Случайно преминаващи жители се впечатлили от това, че мъжът се опитвал да вади камъни от културно-историческия обект. Освен това на всеослушание заплашвал, че ще я изравни със земята. Това съобщи струма.бг.

" При нас постъпи сигнал за вандалски акт от страна на мъж. Веднага изпратихме автопатрул на мястото, който откри 50- годишния кюстендилец Димитър от село Слокощица “, споделиха работещи по случая.

Димитър е арестуван за едно денонощие в ареста на полицейското ръководство, по случая е формирано досъдебно произвеждане. Жители от село Слокощица, разбрали за случая, си спомниха, че 50-годишният техен съселянин страдал от психологично заболяване. Докарал си го след военна задача в източна страна. Започнал да изпитва тип уплаха съответно към джамии и опитът му в среднощ да разрушава не бил епизодичен.

50-годишният мъж ще бъде освободен от ареста, защото негов родственик е показал медицински документ, в който се показва, че страда от психическо заболяване. За случая към този момент е известен и дежурен прокурор. Джамията „ Фатих Мехмед” е строена през 1531 година и е архитектурен монумент на културата с решение на локалния Общински съвет. Носи името на османския султан Мехмед II, именуван още Завоевателя. Преди време концепцията на Регионалния исторически музей бе да трансформира джамията в музей на религиите. Минарето й е високо 37 метра.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР