Полицията в Канада е безкомпромисна спрямо нарушителите на правилника за

...
Полицията в Канада е безкомпромисна спрямо нарушителите на правилника за
Коментари Харесай

Канадец остана без суперкола само след 10 минути

Полицията в Канада е безкомпромисна по отношение на нарушителите на правилника за придвижване по пътищата и това беше усетено от притежател на чисто нов McLaren 600LT. Мъжът взел колата от салона, само че единствено след няколко километра бил спрян, откакто превишил близо 2 пъти ограничаването на скоростта.

Полицаите открили, че жителят на Ванкувър, чието име не се оповестява, е минал със 165 км/ч пред сектор, на който разрешената скорост е 90 км/ч. Според законите на Канада, за такова превишение се планува конфискация на автомобила и санкция в размер от 280 $.



Пишман-състезателят ще би трябвало да заплати настрана и разноските по транспорта на автомобила до полицейска паркинг, както и едноседмичния престой на него. При наново нарушаване на правилника по същата точка - превишаване на разрешената скорост, законът планува конфискуване на колата на 2 месеца и санкция сред 700 и 1200 $.

Впрочем, сходна глоба надали ще стресне лидера, защото самият McLaren 600 LT коства близо 340 000 канадски $ (256 000 щатски). Под капака на автомобила е подложен 4,0-литров V8 с две турбини, разрастващ 600 к.с.  Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава 2,9 секунди, а оптималната скорост е 323 км/ч.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР