Полицията в Индия съобщи, че е арестувала студент по медицински

...
Полицията в Индия съобщи, че е арестувала студент по медицински
Коментари Харесай

Арестуваха индийски студент по медицина, ваксинирал над 30 ученици с една спринцовка

Полицията в Индия заяви, че е арестувала студент по медицински грижи, който е употребявал една спринцовка, с цел да сложи ваксина против COVID-19 на повече от 30 възпитаници в Централна Индия.
Джитендра Ахирвар, който е бил подготвен от локалния здравен отдел да извършва стратегия за имунизиране, е бил задържан в област Сагар в щата Мадхя Прадеш за имунизиране на възпитаници с една спринцовка.
"Арестувахме мъжа. Той е сложил имунизацията, като е употребявал една спринцовка ", споделя пред Анадолската организация Тарун Наяк, почитан полицейски чиновник в региона. "Учениците, които са били имунизирани, са в сигурност. "
Длъжностни лица обявиха, че случаят е станал в сряда предходната седмица по време на мегапрограма за имунизиране в гимназията.
Във видеоклип, който беше публикуван в обществените мрежи, Ахирвар съобщи, че не е отговорен и че му е била дадена единствено една спринцовка, с цел да извърши имунизацията.
Главният доктор и здравен контрольор на регион Сагар доктор Девендра Госвами съобщи пред Анадолската организация, че отговорникът за имунизацията в региона също е отхвърлен от служба и се организира в допълнение следствие.
Според здравните инструкции за имунизация и лекарства се употребява спринцовка за еднократна приложимост, с цел да се предотврати разпространяването на заболявания, излъчени по кръвен път.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР