Полицията в Гибралтар е арестувала още двама членове на екипажа

...
Полицията в Гибралтар е арестувала още двама членове на екипажа
Коментари Харесай

Арестуваха още двама моряци от иранския танкер в Гибралтар

Полицията в Гибралтар е арестувала още двама членове на екипажа на иранския танкер " Грейс 1 ", който бе арестуван предходната седмица по съмнение за нарушение на глобите на Европейски Съюз против Сирия, написа гибралтарския вестник Gibraltar Chronicle, представен от Агенция " Фокус ".
Двамата втори помощник-капитани, също индийски жители са разпитани. Случилото се следва ареста на капитана на кораба и първия му асистент в четвъртък. И четиримата спомагат на полицията в следствието и никой от тях не е упрекнат на този стадий. На всички им е предоставена правна и консулска помощ.
Последните арести идват, когато в петък Иран прикани Англия неотложно да освободи петролния танкер, който управляващите на Гибралтар и английските кралски морски пехотинци задържаха предходната седмица по съмнение, че нарушава европейските наказания, като транспортира нефт за Сирия.
" Това е рискова игра и ще има последствия... правните претексти за задържането не са годни... освобождението на танкера е в полза на всички страни ", съобщи представителят на иранското външно министерство Абас Мусави.
Иран предизвести за реципрочни ограничения, в случай че танкерът не бъде освободен. Англия разгласи в четвъртък, че три ирански кораба са се пробвали да блокират английския танкер, който е минавал през Ормузкия пролив, през който минава петролът от Близкия изток към света, само че иранските кораби са били прогонени от английски боен транспортен съд.
Иран отхвърли, че корабите му са направили такова нещо.
Улавянето на иранския танкер идва в миг на внезапно усилване на американско-иранската борба през последните седмици. Вашингтон изпрати спомагателни войски в района, с цел да се опълчи на иранските закани.
" Чуждестранните сили би трябвало да изоставен района, тъй като Иран и други районни страни са в положение да обезпечат районната сигурност ", сподели Мусави.
" Иран неведнъж е изразявал готовността си да организира диалози със своите съседи за разрешаване на разногласията. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР