Полицията в Германия разби организирана международна престъпна мрежа, която незаконно

...
Полицията в Германия разби организирана международна престъпна мрежа, която незаконно
Коментари Харесай

Германия разби престъпна мрежа, изпращала милиони евро в Турция

Полицията в Германия разруши проведена интернационална незаконна мрежа, която нелегално прехвърляла милиони евро в Турция, съобщи Дойче веле. Извършени са обиски на 60 жилището и офиси в западната част на страната, най-много в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Обиски е имало в Берлин и в Холандия, която граничи със Северен Рейн-Вестфалия. Властите подозират, че 27 души са взели участие в незаконната скица, само че са издадени 6 заповеди за арест. Те са упрекнати, че са организирали и управлявали извънредно добре усъвършенствана неофициална банкова мрежа, така наречен система хауала. Според проверяващите всекидневно са прехвърляни по към 1 млн. евро. Общо над 220 млн. евро нелегално са били изпратени в Турция. Полицейската интервенция е осъществена след следствие, траяло повече от година.

В системата вид хауала, учредена на законите на шариата, участват банкови сметки, основани в цяла Европа и в Турция. Хората, които я употребяват, внасят пари по сметка на участник в мрежата в дадена страна. След това различен участник в хауала изтегля еквивалентната сума в страната, за която са предназначени парите. Функциониращата по този метод система значи, че не се вършат електронни прехвърляния на пари, и от самото начало всичко се развива в границите на една страна. Системата обичайно се употребява в арабските страни. Повечето от заплащанията са реализирани към Турция, а не към Германия, само че с цел да има баланс по банковите сметки в Турция, незаконната организация прави спомагателна система за прехвърляния на пари в брой. 

Полицията в Северен Рейн-Вестфалия счита, че прехвърляните по този метод пари са употребявани от проведената престъпност. Подобни действия са противозаконни, защото съгласно локалното законодателство не могат да се реализират банкови действия без специален лиценз. Нарушителите рискуват да получат наказване до 5 години отнемане от независимост. 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР