Полицията в Германия извърши обиски на 54 обекта в цялата

...
Полицията в Германия извърши обиски на 54 обекта в цялата
Коментари Харесай

Германската полиция нахлу в ислямски център заради предполагаеми връзки с Иран, Хизбула

Полицията в Германия извърши обиски на 54 обекта в цялата страна като част от следствие на ислямски център за хипотетични връзки с Иран и подкрепяната от Техеран формация Хизбула.

Министерството на вътрешните работи сподели, че интервенцията от четвъртък е била ориентирана главно против Ислямския център в Хамбург (IZH), както и пет свързани групи, до момента в който стотици служители на реда са правили акции в седем немски провинции.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла Щайнмайер споделя, че арабите в Германия би трябвало да се дистанцират от Хамас Германия афишира цялостна възбрана на дейностите на Хамас " Пълна цензура ": палестинската диаспора в Германия се бори с репресиите завършек на списъка

„ Искам да изясня, че действаме против ислямисти, а не против вяра или друга страна “, сподели министърът на вътрешните работи Нанси Файзер.

„ В полезрението ни е ислямистката сцена “, сподели тя.

„ Особено в този момент, когато доста евреи се усещат изключително застрашени, ние не толерираме ислямистка агитация или антисемитска и антиизраелска тирада на омразата “, добави тя.


Акциите бяха осъществени, защото еврейските, мюсюлманските и арабските общности по света настояват, че са подложени на повишаване на дискриминирането и заплашването, до момента в който войната сред Израел и палестинската формация Хамас се ускорява.

Faeser сподели, че IZH от дълго време е следен от локалната разследваща организация. Министерството сподели, че центърът поддържа „ революционната идея “, поддържана от висшия водач на Иран, което може да е нарушаване на конституционния ред на Германия.

Няма осъществени арести и държавното управление сподели, че нападенията са били съсредоточени върху събирането на доказателства за следствието на поддръжката за Хизбула.

Миналия месец IZH съобщи, че „ осъжда всяка форма на принуждение и екстремизъм и постоянно се е застъпвала за мир, приемливост и междурелигиозен разговор “.

IZH ръководи джамия в Хамбург. Министерството сподели, че разузнаването демонстрира, че упражнява доста въздействие или цялостен надзор върху някои други джамии и групи.

Германия забрани Хизбула през 2020 година Всички знаци на групата са неразрешени и нейните активи са иззети. Този месец държавното управление разгласи цялостна възбрана на дейностите на Хамас. Той преглежда и двете „ терористични “ организации.

Германският клон на Samidoun, прочут като Мрежата за взаимност на палестинските пандизчии, също беше неразрешен, като Faeser сподели, че „ поддържа и популяризира “ групи, в това число Хамас.

Хизбула, която има връзки с Хамас и получава оръжия от Иран, разменя огън с израелските сили на ливанско-израелската граница от експлоадирането на войната на 7 октомври.

Германските управляващи не разрешиха доста пропалестински демонстрации в, както споделиха, старания за попречване на обществен антисемитизъм и ограничение на безредиците.

Привържениците на Палестина споделиха, че се усещат блокирани да изразят обществено поддръжка или угриженост за хората в Газа, без да рискуват арест, работа или имиграционен статут.


Въпреки че управляващите обявиха, че се оправят с терзанията по отношение на възходящия антисемитизъм, някои от дейностите им бяха подложени на критика, че санкционират солидарността с палестинците, а деятели, критикуващи войната на Израел в Газа, описаха все по-рестриктивна атмосфера.

Футболисти бяха уволнени поради изявления в обществените медии за спора. Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер неотдавна си навлече рецензии, когато съобщи, че немските араби би трябвало да подхващат стъпки, с цел да се дистанцират от Хамас.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР