Полицията в Бургас задържа 23-годишен мъж от Велико Търново. Мъжът

...
Полицията в Бургас задържа 23-годишен мъж от Велико Търново. Мъжът
Коментари Харесай

Задържаха „ало” измамник в Бургас броени часове след като взе 8000 хил. лева

Полицията в Бургас задържа 23-годишен мъж от Велико Търново . Мъжът е арестуван броени часове откакто взел общо 8 000 лева от две жертви на телефонни измами, осъществени по класическата скица „ оказване на подпомагане на полицейски чиновници при залавянето на телефонни измамници “ . Това оповестиха от пресцентъра от Министерство на вътрешните работи.

Първото закононарушение е осъществено на 21 юни - 83-годишен бургазлия се доверил на телефонно позвъняване от чужд, показал се за полицейски чиновник с последвало искане за подпомагане в провеждаща се профилирана интервенция и спогодба възрастният мъж да съобщи сумата от 3000 лева, която след това ще му бъде върната. Човекът събрал парите, увил ги в алуминиево фолио и при подаден му по телефона сигнал, хвърлил пакета от петия етаж пред блока. Малко по-късно синът му алармирал за случая в Пето Районно ръководство – Бургас.
 
 Източник: ОДМВР – Бургас

Ден по-късно – през вчерашния ден към 11.00 часа, жертва на идентична машинация станал и 35-годишен от Бургас, който съгласно спогодба по телефона оставил найлонов плик със сумата от 5 000 лева . в кошче за отпадък в Борисовата градина. След като осъзнал какво е направил, мъжът потърсил помощ в полицията.

Задържаният е направил цялостни признания. След ареста му е извършено  претършуване на хотелската стая, където са открити и конфискувани парите.

Работата по случая продължава под управлението на прокуратурата в границите на формираното досъдебно произвеждане. Предстои на арестувания да бъде повдигнато обвиняване.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР