Полицията в Берлин се сблъска с леви жители заради сграда,

...
Полицията в Берлин се сблъска с леви жители заради сграда,
Коментари Харесай

Напрежение в Берлин! Тежки сблъсъци между полиция и леви радикали

Полицията в Берлин се сблъска с леви поданици поради постройка, която от години е окупирана от радикалите, осведоми ДПА.

Полицията употребява водно оръдие и бронирано транспортно средство срещу вълнения на улица " Рига " №94 в източния квартал на града " Фридрихсхайн ".

Полицията е потушила пожари и е разчистила барикади, издигнати от поданици.

В " Туитър " полицията отбрани интервенцията за потушаване на пожарите, като съобщи, че силите за незабавно реагиране и пожарната са били засипани с камъни, в това число от покриви.

Барикадите бяха издигнати от огради, отпадъци и бодлива тел, а някои горяха.

Хвърлени са доста камъни дружно с фойерверки, като някои са избухнали на улицата, която е била отчасти закрита от пушек. По-късно полицията посочи, че 60 служители на реда са ранени.

Сградата е един от последните останали алегорични планове на ляворадикалната сцена в Берлин, доста от които са станали жертва на джентрификацията на немската столица.

Поддръжници на настаняването без позволение в постройката написаха онлайн, че улицата е барикадирана и била основана самостоятелна зона.

Членове на радикалната лява сцена дадоха обещание да се опълчват гневно на ревизия за пожарна сигурност, която представители на притежателите възнамеряват за на следващия ден.

Полицията приготви огромна интервенция и отдели региона от през днешния ден следобяд до петък вечерта, като демонстрациите бяха неразрешени.

Ограничената зона е налична единствено за жителите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР