Полицията в Берлин обяви подготовка за посещението на украинския президент

...
Полицията в Берлин обяви подготовка за посещението на украинския президент
Коментари Харесай

Полицията в Берлин обяви подготовка за посещението на Зеленски

Полицията в Берлин разгласи подготовка за визитата на украинския президент Володимир Зеленски, оповестява  ДПА.

Пристигането на президента евентуално ще се състои в средата на май. Засега визитата не е публично доказано.

Полицията подхваща ограничения за сигурност, с цел да бъде подготвена за визитата на Зеленски в Германия.

Украинското посолство отхвърли да разяснява това събитие, оповестява УНИАН.

От кабинета на канцлера Олаф Шолц оповестиха, че графикът на немския канцлер за идната седмица ще бъде прочут до няколко дни.

Припомняме, че немската полиция заяви в сряда, че украинският президент ще пътува до Берлин на 13 май, макар че по-късно източник от сигурността сподели на " Ройтерс ", че общественото обявяване на визитата е прибързано и към този момент не е ясно дали то ще се реализира.

Полицията и локалните медии оповестиха, че Зеленски ще пътува до Берлин на 13 май по покана на немския канцлер Олаф Шолц и по-късно до западния град Аахен на идващия ден, с цел да получи премията Карл Велики за 2023 година

Според отчет на берлинския ежедневник Tagesspiegel Зеленски ще бъде признат от Шолц с военни почести.

" По покана на федералния канцлер президентът на Украйна господин Володимир Зеленски се чака да направи публично посещаване в Берлин и Аахен на 13 и 14 май ", се споделя в изказване на федералната полиция, изпратено до Ройтерс.

Говорител на държавното управление обаче отхвърли да удостовери визитата, като сподели единствено, че програмата на Шолц се афишира всеки петък за идната седмица.

Източник от службите за сигурност сподели на Ройтерс, че общественото удостоверение на полицията значи, че визитата на Зеленски към този момент е под подозрение.

" Трябва да изчакаме и да забележим дали към момента може да се реализира посещаване при тези условия ", сподели източникът.

Украинският водач взе участие в срещи в чужбина посредством видеовръзка от Киев след нашествието на Русия в Украйна предходната година и неговите редки пътувания в чужбина нормално не се разкриват авансово от съображения за сигурност.

Германската полиция не отговори на искане за спомагателен коментар. Украинското посолство в Берлин и офисът на Зеленски в Киев не дадоха отговор незабавно на претенции за коментар.

Германската медия t-online съобщи, че Киев е отчаян от метода, по който Берлин се е отнесъл към визитата на Зеленски, цитирайки източници, близки до украинското управление.

Съобщението беше " безконтролно " и в този момент има подозрение дали пътуването към момента може да се реализира, цитира t-online своите източници.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР