Полицията спря колата му Нов случай на шофиране с висока

...
Полицията спря колата му Нов случай на шофиране с висока
Коментари Харесай

Пореден антирекорд: Мъж шофира по столичното Околовръстно шосе с 260 км/ч

Полицията спря колата му

Нов случай на шофиране с висока скорост - този път на Околовръстното шосе с съвсем 260 километра в час, оповестява bTV.  От профила на мъжа зад кормилото – Николай Караасенов, излиза наяве, че той има четири фиша - за липса на колан, за липса на шофьорска брошура в него и за превишена скорост на пътя.

Вероятно той разгласява тези си прегрешения, с цел да събира лайкове в обществените мрежи.

" Ако това в действителност е Никола Караасенов, дано той да прояви храброст и идващия път, когато кара с такава скорост, да си покаже и лицето. Няма за какво да се тормози. Той е вечен. Шофира с 250-260 км/ч ", разяснява Владимир Тодоров от Българката асоциация на потърпевшите при злополука.

Той уточни също по този начин, че ще продължи да подава сигнали в прокуратурата, тъй като " даже да няма злополука, съгласно Наказателен кодекс това е хулиганска демонстрация, осъществена при ръководството на МПС и се санкционира с отнемане от независимост до три години ".

Тодоров изясни, че при шофиране с тази скорост, в случай че се спука гума или някой реши да се престрои, ще стане такава верижна злополука, че е допустимо да има десетки починали.

" Този юноша кара с три пъти над допустимата скорост. Дори и да не се стигне до верижна злополука с доста жертви, този човек няма да оцелее, в случай че се случи нещо непредвидено на пътя ", уточни още той.

Тодоров се обърна към Столична община, към КАТ и към Министерство на вътрешните работи с молба да се слагат камери за скорост по Южната дъга на София.

" Много е просто. Едно такова нарушаване, в случай че се записва от камерите – по 800-900 лева санкция за всяка една записана висока скорост, ще се съберат към 4-5 хиляди лв. единствено от едно минаване. А ви убеждавам, че тези санкции ще бъдат събрани ", счита той.

Малко по-късно стана ясно, че Столичната Пътна полиция е издирила лидера. Автомобилът му е спрян от придвижване, само че не поради скоростта, а поради промени по неговата структура, които не са утвърдени от сертифициран орган. Заплашва го и сериозна санкция.



 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР