Полицията с палки и оръжия се опитва да защити супермаркетите

...
Полицията с палки и оръжия се опитва да защити супермаркетите
Коментари Харесай

Стигна се и до това: Гладни сицилианци крадат от супермаркет, пази го въоръжена полиция

Полицията с палки и оръжия се пробва да отбрани супермаркетите на италианския остров Сицилия след случаи на за грабежи от локални поданици, които към този момент не могат да си купят храна.
Коронавирусът лиши повече от 10 000 живота в средиземноморската страна, към една трета от общия брой в света, което е причина за най-лошите обстановки, които италианците познават след Втората международна война.
В същото време се разрушава и стопанската система, третата по величина в Европейския съюз преди новото заболяване да доближи италианските крайбрежия от Китай предишния месец.
Мерки, предопределени да лимитират заразяването, затвориха съвсем всичко в цялата страна от 12 март, като лишиха милиони от постоянни приходи.
Чувството на обезсърчение в страната ескалира в четвъртък в Сицилия, един от най-слабо развитите райони в Италия.
Според всекидневника „ Ла Република “, представен от " Фокус ", група локални поданици избягали от един от супермаркетите на Палермо, без да заплащат.
" Нямаме пари да плащаме, би трябвало да ядем ", се чували крясъци пред касите.
В други сицилиански градове локалните притежатели на дребни магазини, на които към момента им е разрешено да бъдат отворени, са били подложени на напън от локални поданици да им дадат безвъзмездна храна, заяви „ Куриере де ла Сера “.
Според изданието, наближава " обществена бомба със закъснител " в района, в който живеят към 5 милиона души и който публично е записал 57 смъртни случая от COVID-19.
" Страхувам се, че терзанията, споделяни от огромна част от популацията - по отношение на здравето, приходите, бъдещето - ще се трансфорат в яд и ненавист, в случай че тази рецесия продължи ", съобщи пред „ Ла Република “ Джузепе Провенцано, министърът на Италия, който управлява южните райони.
Четирима въоръжени служители на реда са охранявали един от входовете на супермаркета в Палермо в дъждовния съботен следобяд. Те стоели безмълвно, с ръце зад тила или скръстени пред бронежилетките си, отчасти скрити зад зелени маски.
Те не разговаряли и не си комуникирали с купувачите - безмълвно наличие, което на пръв взор има за цел да покаже силата на държавно управление, което към момента управлява нещата.
В Рим италианският министър председател Джузепе Конте наподобява осъзнава възходящото възприятие на безпокойствие, стрес и боязън, обхващащи нацията.
В един от все по-редовните си телевизионни апели към нацията в събота вечерта, Конте даде обещание да изпрати ваучери за храна на тези, които не могат да си разрешат хранителни артикули.
" Знаем, че мнозина страдат, само че страната бди ", сподели Конте.
Правителството му отдели 400 милиона евро (445 милиона долара) за незабавната стратегия за обезпечаване на храна.
Последна информация за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР