Полицията на Шри Ланка разкри имената на деветимата, които извършиха

...
Полицията на Шри Ланка разкри имената на деветимата, които извършиха
Коментари Харесай

Шри Ланка разкри имената на деветимата атентатори

Полицията на Шри Ланка разкри имената на деветимата , които направиха самоубийствените атентати на католическия Великден през предишния месец, при които починаха 257 души . Властите оповестиха, че активите на нападателите ще бъдат иззети в сходство с антитерористичните закони , осведоми Агенция Франс Прес.

Говорител на полицията удостовери, че два от ударените първокласни хотела са били цел на двама братя от богата фамилия от столицата Коломбо , която е обвързвана с експорт на подправки.

Ислямистите са употребявали по един нападател за всяко атакувано място. Изключение е хотел Shangri-La, където двама атентатори се взривиха . Единият от атентаторите е Захран Хашим, водачът на локална джихадистка мрежа, виновна за офанзивите. Хашим управлява National Thowheed Jamath, откогато е неразрешена от управляващите. Той е атакувал хотела с ислямиста Илхам Ахмед Мохамед Ибрахим.

По-големият брат на Илхам, Иншаф Ахмед, се взриви в намиращия се наоколо хотел Cinnamon.
 Президентът на Шри Ланка към Ислямска страна: Оставете страната ми на мира!
Президентът на Шри Ланка към Ислямска страна: Оставете страната ми на мира!

Той се притеснява, че ИДИЛ е възприел нова тактичност за офанзиви в по-малки страни

Третият хотел Kingsbury беше ударен от Мохамед Азам Мубарак Мохамед. Съпругата му е в ареста.

В църквата " Свети Антоний " се е взривил локалният гражданин Ахмед Муаз. Брат му е задържан. " Свети Себастиан " пък е атакувана от Мохамед Хастхун, гражданин от източната част на острова, където е бил Хашим. Друга черква е ударена от локалния гражданин Мохамед Насер Мохамед Асад.
 Един от терористите в Шри Ланка се обучавал в Сирия
Един от терористите в Шри Ланка се обучавал в Сирия

Нови разкрития за бруталните набези

Друг мъж, който не съумя да взриви бомба в първокласен хотел, само че детонира експлозиви в къща за посетители до столицата, е разпознат като Абдул Латиф, който е учил във Англия и Австралия.

Малко след самоубийствените офанзиви Фатхима Илхам, брачната половинка на по-малкия от двамата братя, се самовзриви. Тя почина с двете си деца и трима служители на реда в Коломбо.
 Не пътувайте до Шри Ланка, поучава Външно
Не пътувайте до Шри Ланка, поучава Външно

Заради заплаха от нови бомбени офанзиви в страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР