Полицията изпраща в прокуратурата материалите от проверка, свързана с ремонт

...
Полицията изпраща в прокуратурата материалите от проверка, свързана с ремонт
Коментари Харесай

Дават на прокуратурата клиника в Александровска болница

Полицията изпраща в прокуратурата материалите от инспекция, обвързвана с ремонт на клиника в Александровска болница.

Проверката от отдел " Икономическа полиция " към Националната полиция е почнала след сигнал за нередности, свързани с ремонт на покрива на клиниката по алергология на болничното заведение. Първоначалният ремонт е осъществен през 2018 година Поради некачественото осъществяване - компрометиране на тавана и действителна заплаха постройката да навреди на живота и здравето на лекари и пациенти, 7 месеца по-късно се наложило затваряне на клиниката.

При инспекцията било установено, че публичната поръчка за ремонта е предоставена през 2017 година от тогавашното управление на болничното заведение, като контролът трябвало да бъде реализиран от отговорника за материално-техническата база на лечебното заведение. Първоначално е било декларирано, че ремонтът ще обгръща повърхност от 350 кв. м, само че при осъществяването е осъществено заплащане за 695 кв. м.

Проверяващите открили и нередности към документите, с която са ставали заплащанията за строително-ремонтни действия за 323 687,32 лева Има неспазени условия на изискванията за заплащане, платени двойно повече като количество квадратни метри, без съществуване на документи.

ДУМА напомня, че от 2013 година до избирането му за министър на опазването на здравето през 2020 година шеф на болничното заведение е проф. Костадин Ангелов, сега народен представител от ГЕРБ.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР