Полицията е заловила нападателите, които изплашиха свещеник и ровиха за

...
Полицията е заловила нападателите, които изплашиха свещеник и ровиха за
Коментари Харесай

Арестувани са нападателите от Роженския манастир

Полицията е заловила нападателите, които изплашиха духовник и ровиха за богатство в стените на Роженския манастир късно нощес. " Няма да уточнявам броя, само че към този момент има арестувани лица, чиято съпричастност към снощното действие се ревизира и работата по случая продължава ", заяви старши комисар Николай Хаджиев, шеф на ОД МВР-Благоевград, представен от Българска телеграфна агенция.

Образувано е досъдебно произвеждане. Към момента няма привлечени обвинени, заяви наблюдаващият прокурор Елена Гоцева от Районна прокуратура-Сандански.

Сигналът по случая е подаден след 20:30 часа на 18 септември от игумена на Хаджидимовския манастир Теофил, който е замествал игумена на Роженския манастир Епифаний, заяви по-рано на брифинг пред манастира началникът на РПУ-Сандански основен контрольор Борис Щурков.

Няколко мъже нахлули в светата обител, завързали единствения духовник и почнали да копаят в стената на манастира с кирки и лопати. Предполага се, че апашите са търсили скрити жълтици и полезности. След като не разкрили нищо обаче крадците отмъкнали само телефона на свещеника.

Нападателите са унищожили 11 от 20-те охранителни камери на манастира. Около половин час след нападението те са се отказали. Няма открадната църковна утвар. Състоянието на свещеник Теофил е устойчиво, не е получил пострадвания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР