Полицията е иззела 17 000 фалшиви комплекта за тестване на

...
Полицията е иззела 17 000 фалшиви комплекта за тестване на
Коментари Харесай

17 хил. фалшиви теста за COVID-19 са открити от Интерпол

Полицията е иззела 17 000 подправени комплекта за тестване на COVID-19, открити при акция против противозаконна храна и питиета в 77 страни, заяви Интерпол.

Иззетите подправени артикули са на стойност 40 милиона $. Арестувани са 407 души в интервенцията, осъществена от декември 2019 година до юни 2020 година

Продуктите включват нечисти млечни артикули, месо от нелегално заклани животни и хранителни артикули, подправено етикетирани като медикаменти.

Полицията прихванала и хиляди подправени медицински артикули в интервала, в които страните по целия свят се втурнаха да обезпечават доставки при блокиране за ограничение разпространяването на ковид.

„ Докато страните по света не престават да се борят с преодоляването на COVID-19, незаконните мрежи, разпространяващи тези евентуално рискови артикули, демонстрират единствено решимостта си да печелят “, споделя в изказване генералният секретар на организацията Юрген Сток.

Освен подправените проби за COVID-19, са открити дезинфектанти и даже пратка от морски блага в Южна Африка, произхождащи от Азия, които бяха подправено декларирани като персонални защитни средства.

Другите незаконни артикули, включват козметика, обувки, облекла, чанти, елементи за коли, електроника, тютюн и медикаменти на стойност към 3,1 милиона $.

Това беше деветата година на организацията за координирани дейности в рамките интервенция Opson против подправени или ексцентрични храни и питиета, при които постоянно се изземват хиляди тонове подправени и евентуално нездравословни артикули.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР