Полицията е арестувала десетки демонстранти на протест в Хабаровск, град

...
Полицията е арестувала десетки демонстранти на протест в Хабаровск, град
Коментари Харесай

Множество арести на протест срещу Путин в Хабаровск

Полицията е арестувала десетки стачкуващи на митинг в Хабаровск, град в Далечния Изток на Русия, оповестява " Асошиейтед прес ".

Това е първата сходна реакция на полицията на проява във връзка ареста на локалния губернатор преди три месеца. Губернаторът на Хабаровск Сергей Фургал беше задържан на 9 юли, откакто беше обвинен, че е забъркан в убийства, като беше хвърлен в затвор в Москва. Фургал, който е някогашен предприемач, отхвърля обвиняванията, които съгласно поддръжниците му са възмездие, проведено от негови противници.

След ареста хиляди стачкуващи постоянно се събират на протестни прояви в Хабаровск, 600-хиляден град, който се намира покрай границата с Китай. Най-големи са демонстрациите през уикендите. Протестите са срещу вкарването на Фургал в пандиза и упорстват делото му да бъде прегледано в Хабаровск.

Демонстрациите са огромно предизвикателство за съветските управляващи, които нормално не се двоумят да разпръскват неразрешени демонстрации. Нежеланието на управляващите да подхващат дейности против стачкуващите е обвързвана с опасенията от провокиране на още по-голямо неодобрение, а също по този начин и с вярата, че митингите ще отшумят.

Честите демонстрации в Хабаровск обаче продължиха и от ден на ден се трансформират в митинги против ръководството на съветския президент Владимир Путин.

Силите на реда не се намесиха през днешния ден по време на хилядното шествие на стачкуващи в града, само че по-късно арестуваха към 30 стачкуващи, които разпънаха палатки на централния площад на Хабаровск.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР