Полиция е запречила входа на "Алфа Финанс холдинг" на бул.

...
Полиция е запречила входа на "Алфа Финанс холдинг" на бул.
Коментари Харесай

Полицейска патрулка е затворила офиса на подсъдимия Прокопиев! Вадят го с белезници!?

Полиция е запречила входа на "Алфа Финанс холдинг " на бул. "Руски " в столицата, сигнализираха жители, които изпратиха снимков материал до ПИК.

Фамозната постройка е на пъпа на жълтите павета, в непосредствена непосредственост до Народното събрание.

В момента не се знае за какво униформените пазят пред билдинга.

"Алфа Финанс холдинг " е благосъстоятелност на подсъдимия Иво Прокопиев, издател на "Капитал " и "Дневник ". Той има две обвинявания за пране на пари и запорирано имущество за 200 милиона лв. по иск на КПКОНПИ.

През септември предходната година спецчасти нахлуха в офиса на "Алфа " по отношение на ново обвиняване, повдигнато против Прокопиев. То му е било предявено от спецпрокуратата, защото става дума за спекулация с офшорки и е по отношение на предходното му обвиняване за пране на пари.

Става дума за продажбата на акции от приватизирания от Прокопиев цех „ Каолин “. По тази договорка преди година против него започва следствие за пране на пари в качеството му на ръководител на Съвета на шефовете на „ Алфа Финанс холдинг “. Дружеството е придобило акциите на „ Каолин “ и ги е продало на немското „ Кварцверке “. Обвинението по предходното следствие засягаше следката по продажбата и осъществяването на концесионните контракти с „ Каолин “.

Новият акт, предявен от спецпрокуратурата, е по отношение на финансовите потоци и присъединяване в договорката на офшорни компании, благосъстоятелност на Прокопиев. През 2012 година олигархът продава завода на немската „ Кварцверке “ за 130 млн. евро, само че съгласно обвиняването част от парите от продажбата се връщат при Прокопиев посредством офшорки. По новото, към този момент трето обвиняване против Прокопиев, той скандално остава със същата най-лека мярка като при предходните две до момента – подписка.

Към момента Прокопиев е с мярка за неотклонение подписка.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР