Полицейското управление на Лос Анджелис публикува видеозапис на операция на

...
Полицейското управление на Лос Анджелис публикува видеозапис на операция на
Коментари Харесай

Полицията в Лос Анджелис уби мъж, държащ пластмасова вилица

Полицейското ръководство на Лос Анджелис разгласява видеозапис на интервенция на нейни чиновници, довела до гибелта на мъж, държащ пластмасова вилица.

36-годишният Джейсън Макани беше погубен на 3 февруари от служител на реда, употребявал служебното си оръжие. Води се следствие, с цел да се откри дали използването на смъртоносна мощ е била уместна ; полицията разгласява видео и фотоси от интервенцията.

„ Продължавам да съм смутен от решението на служителя на реда да употребява смъртоносна мощ “,

призна шефът на полицията в Лос Анджелис Майкъл Мур по време на конференция.

Изображения от камери за видеонаблюдение и полицейски телесни камери демонстрират обвинения, до момента в който е притиснат в ъгъла от седем служители на реда в постройката в центъра на града. Първо той подвига ръце и се отдръпва, когато те го питат, по-късно ненадейно се обръща към тях, като че ли желае да ги нападне.

Той държеше „ бял предмет в дясната си ръка “, съгласно изказване на полицията. Въпреки че в началото помислиха, че това е „ нож “, по-късно се оказа, че „ е пластмасова вилица “. На видеото е снимана престрелката сред служителите на реда и младежа в тесния кулоар.

Полицията сподели, че обвиненият се е опитал да отнеме пушка от служител на реда

и негов сътрудник го е прострелял с живи патрони, откакто други не са съумели да го спрат с несмъртоносни патрони.

След като беше откаран в болница, Джейсън Макани умря от пострадванията си.

Полицията получила позвъняване от това, което те описаха като „ съмнително лице “, въоръжено с „ бухалка “, което „ заплашвало служащи “ в склад, съгласно тяхното изказване. Описанието било пресилено, сочи следствието досега.

„ На този стадий наподобява, че индивидът, който е направил позвъняването, съзнателно е преувеличил информацията, която е дал за обстановката, с цел да накара службата да работи по-бързо “, обясни  Мур.

Според изказвания, направени от брата на жертвата пред Los Angeles Times, Джейсън МакАни е бил в разгара на „ биполярен епизод “, когато е бил погубен. Дълго време страдал от психологични проблеми, само че „ в никакъв случай не е бил избухлив “.

 

Източник: AFP / Превод:SafeNews

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР