Полицейският служител, който уби с нож четирима свои колеги -

...
Полицейският служител, който уби с нож четирима свои колеги -
Коментари Харесай

Нападателят от полицейската префектура в Париж неотдавна приел исляма

Полицейският чиновник, който умъртви с нож четирима свои сътрудници - трима мъже и една жена - и по-късно бе убит от служител на реда, е приел исляма преди 18 месеца, съобщи Франс прес, като се базира на осведомени източници.

45-годишният административен чиновник в префектурата, е роден в Мартиника, на Френските Антилски острови. Работел е като електронен инженер в разследващия департамент на префектурата.

Нападението бе осъществено вътре в постройката, където се обитават няколко огромни дирекции на парижката полиция, покрай катедралата " Нотр дам ".

Следователите се пробват да открият претекстовете за кървавото нахлуване в полицейската префектура, сподели прокурорът на Париж Реми Ейц. " Извършват се обиски в жилището му и в идващите часове предстоят още следствени дейности, несъмнено ", продължи прокурорът. Той добави, че парижката прокуратура поддържа непрекъсната връзка с прокурорите за битка с тероризма, които поемат случаите с съмнения за тероризъм, само че към този момент тя се занимава с този случай, съобщи Българска телеграфна агенция. ТАСС цитира телевизия Бе Еф Ем, че управляващите са арестували дамата на нападателя.

Президентът на Франция Еманюел Макрон назова случилото се същинска драма, съобщи Франс прес.

Макрон отиде в префектурата, с цел да " изрази своята поддръжка и взаимност с всички работещи там ", гласи декларация на президентството.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР