Полицейски служители от Районно управление – Самоков разкриха извършители на

...
Полицейски служители от Районно управление – Самоков разкриха извършители на
Коментари Харесай

Задържаха бандита Шахтата за кражби в Самоков

Полицейски чиновници от Районно ръководство – Самоков разкриха причинители на две обири през миналите дни, оповестиха от Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи – София.  

Сигналът за първото закононарушение е постъпил в полицията на 29 март. Жена от Самоков е съобщила, че към 10:30 часа чужд мъж е издърпал от ръката ѝ мобилно устройство. След издирвателни дейности от страна на полицейските чиновници е открито, че грабежът е осъществен от 17-годишен юноша, който има престъпна регистрация. На адреса му е бил открит и мобилният телефон. Момчето се е укривало от органите на реда и е било оповестено за общодържавно търсене. Впоследствие е арестувано за период до 24 часа.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 198, ал.1 от Наказателния кодекс (НК). Според този текст за лишаване на непозната движима движимост със мощ или заплашване и с желание незаконно заграбване наказването е " отнемане от независимост " от три до 10 години.

При различен случай на 31 март жена от Самоков е алармирала в районното ръководство на полицията, че към 21:00 часа предната вечер мъж е блъснал няколко пъти малолетния ѝ племенник, след което е лишил наличните му пари. Момчето било прегледано от екип на Спешна помощ и освободено за домашно лекуване с охлузни рани. 

Образувано е досъдебно произвеждане. След оперативно-издирвателни дейности чиновниците на реда са открили, че мъжът е на 29 години, престъпно проявен, от същия град, прочут с прякора " Шахтата ". Той е арестуван в полицейския арест. Днес му е повдигнато обвиняване за осъществения обир и с прокурорско разпореждане е арестуван за период до 72 часа, допълниха от полицията. 

Случай на кражба в планинския град имаше и през февруари, когато мъж открадна от хипермаркет продукти на стойност към 1000 лв.. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР