Полицейски служители от 19 областни дирекции на МВР получиха съвременни

...
Полицейски служители от 19 областни дирекции на МВР получиха съвременни
Коментари Харесай

Триноги с изкуствен интелект ще помагат в борбата с пътния травматизъм

Полицейски чиновници от 19 регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи получиха модерни камери с висока резолюция и разграничителна дарба, които да оказват помощ в битката с пътния травматизъм.

20-те портативни мобилни камери, закупени със средства по Фонда за сигурност на придвижването, ще засичат скоростта по едно и също време на няколко автомобила, в това число и в другите направления на придвижване.

В момента се работи по публични поръчки за доставка на още 280 портативни, стационарни и мобилни устройства, съобщи вътрешният министър Калин Стоянов.

Той заяви, че през последните два-три месеца има повишение на събираемостта на санкции с повече от 50% спрямо предходната година за същия интервал.

" Само за последните две седмици сме събрали от санкции малко над 7 милиона лв., като за същия интервал предходната година те са били към 4 милиона ", означи вътрешният министър.

 Калин Стоянов, вътрешен министър

В новите устройства са интегрирани усъвършенствани 4D HD FMCW-радари и камери с висока разграничителна дарба, и са оборудвани с вграден изкуствен интелект. Това разрешава надзор на скоростта в голям брой платна, което ги прави добре използвани както по автомагистрали, по този начин и в градски условия.

Специално програмираната им система дава опция за наблюдаване на трафика и за тъкмо разчитане на регистрационните табели на транспортни средства при всевъзможни условия на осветеност (в тъмната и светлата част на денонощието).

Високата резолюция на получените изображения разрешава покриване на до 3 ленти (в една и съща посока на придвижване или в противоположни направления на движение) с чудесно равнище на подробност. Системата разпознава типа на транспортното средство – леко или товарно, както и неговата класа. В положение е да разпознае скоростта и позицията му при напредване в зоната на засичане и разрешава регистрирането на нарушавания на голям брой транспортни средства по едно и също време - да вземем за пример транспортни средства, движещи се в разнообразни ленти.

Регистрираните нарушавания от камерата ще се предават непосредствено към Центъра за обработка на нарушаванията, чрез предпазена мобилна връзка за следваща обработка и правене на електронен фиш. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР