Полицейски екипи и доброволци откриха бедстващ мъж край село Шуменци.

...
Полицейски екипи и доброволци откриха бедстващ мъж край село Шуменци.
Коментари Харесай

Полицаи и доброволци спасиха бедстващ мъж край село Шуменци


Полицейски екипи и доброволци откриха бедстващ мъж край село Шуменци. Сигнал за изгубването му подали негови близки към 20 ч. на 2 февруари.

По техни думи мъжът е с информационни проблеми и нямат данни за неговото местоположение от 15 часа на същия ден.

Организирана била неотложно огромна издирвателна акция, ръководена от началника на полицейското ръководство в Тутракан гл. контрольор Даниел Костадинов. В дейностите на терен се присъединили част от дежурните екипи, мобилизирани били и свободните от дежурство чиновници от оперативните и охранителните структури на ръководството. За издирването на 75-годишния мъж били образувани 6 екипа, а помощ на полицейските чиновници оказали локални ловци и земеделци.

В продължение на няколко часа при минусови температури бил обходен периметър от към 5 км в землището на селото. Спасителните екипи претърсили и голям брой необитаеми къщи, само че поради усложняване на метеорологичната конюнктура в тъмната част на денонощието издирвателните дейности били прекъснати. 

С възобновяването на избавителните дейности рано сутринта на идващия ден се стигнало и до сполучливата развръзка. Около обяд в горски масив, на към 3 км от селото, индивидът бил открит. Той бил в безпомощно положение - без обувки, с охлузвания по тялото и със признаци на хипотермия.

Пристигналият на място медицински екип му е оказал неотложно нужната незабавна помощ, след което той бил превозен до болнично заведение. Към момента животът му е отвън заплаха.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР